Fietsen zonder grenzen

Langs de Moezel, Saar en Sauer

Gelegen in het hart van Europa, in de landendriehoek rond wereldberoemde Moezelstadje Schengen, wacht de bezoeker een ongelooflijke diversiteit aan landschappen, culinaire hoogstandjes en culturele hoogtepunten. Aantrekkelijke fietsroutes verbinden over de landsgrenzen heen, het Saarland, Rijnland-Palts, Luxemburg en Lotharingen: een charmant plekje, waarvan de zachte rivierlandschappen rond de Moezel, Saar en Sauer worden omarmd door de glooiende uitlopers van de Ardennen, de Eifel en de Hunsrück.

Fietsen zonder grenzen nodigt u uit om op geselecteerde routes een prachtig landschap in het hart van Europa te verkennen. Hier zijn zowel de sportieve fietsers, gezinnen met kinderen en maar ook senioren aan het jusite adres.

Hoofdroutes

Fietsen zonder grenzen bestaat uit drie grote belangrijke routes, die uitsluitend met aangegeven fietsroutes zijn uitgerust die, afhankelijk van uw smaak alleen, gedeeltelijk samen kunnen worden befietst

Thematour natuur

Ze bieden de fietser het wijngaardlandschap van het Moezeldal, waardevolle moerasgebieden langs de rivier, fietspaden omzoomd door hoge kliffen in de regio Müllerthal.

Thematour cultuur

Toen de Romeinen 2000 jaar geleden de cultuur van de wijnstok rivierhellingen in deze regio binnenbrachten, is deze mediterrane flair nu nog steeds zichtbaar.

Thematour genieten

U kunt pas echt genieten door het leven van alledag achter zich te laten. Onze drie fietswegen met het thema "genot" bieden u hierbij de beste voorwaarden.